dijous, 3 de març del 2011

Després dels documentals..... la resta!

Primer de tot agrair a tota la gent que ens ha anat acompanyant mentre hem repassat la cronologia de fets a través dels documentals. La reflexions que hem tret han estat, com a mínim per noslatres, molt positives.

Aquest proper divendres a les 20h, projectem el darrer documental del cicle: "Extranjeros de si mismos", una visió sobre la participació d'estrangers al conflicte i d'espanyols a conflictes europeus. Un cop més, esteu tots convidats.

El proper dia 19 de març, de totes les activitats que marca a l'acte tant sols es durà a terme la presentació del documental "La Guerra Civil a Premià de Dalt". L'exposició i la representació dels exèrcits es durà a terme dins els actes de la darrera trobada de la Lleva del Biberó, el proper 16 d'abril (sobre això seguirem informant).

Posteriorment, recordar-vos que iniciarem seguidament el cicle de conferències. Totes continuen sent a les 20h però aquest cop l'emplaçament serà al Museu Arxiu.

Les conferències seran les següents:

1 d'abril: "Francesc Ferrer i Guàrdia i l'Escola Moderna", a càrrec d'en Jordi Albadalejo del grup "Cerquem les arrels" d'Alella

14 d'abril: "La Força Aeria Republicana" a càrrec de David Íñiguez, historiador i membre de l'ADAR (Asociación de Aviadores de la República)

29 d'abril: "La Columna Macià-Companys" a càrrec de Miquel Morera, antic combatent. Alhora es presentarà el llibre "Un noi al front" de Miquel Morera.
7 de maig: "Els Comitès de Milícies Antifeixistes" a càrrec de Just Casas, Doctor en Història i president de la Fundació d'Estudis Llibertaris Francesc Sàbat.

13 de maig: "El POUM i la Revolució" a càrrec d'Andrew Durgan, membre de la Fundació Andreu Nin (FAN).

20 de maig: "El Comitè de Defensa del Patrimoni durant el conflicte" a càrrec de Gemma Domènech i Casadevall, membre de l'Institut Català per la Recerca del Patrimoni Cultural (ICRPC)

3 de juny: "Exili i Deportació" a càrrec de Llibert Villar i Tomàs Rebollo de l'Amical Mathaussen.

17 de juny: "El sistema defensiu litoral maresmenc" a càrrec del grups de recerca històrica Búnquers d'Arenys de Mar.

Acompanyant aquestes conferències també s'inaugurarant una sèrie d'exposicions temporals relacionades amb els temes esmentats:


"Ferrer i Guàrdia: La vida per un ideal 1859-1909", de l'1 al 12 d'abril al Museu Arxiu.

"ADAR, La Força Aeria Republicana", del 14 d'abril a l'1 de maig al Museu Arxiu.

"Lluís Companys, polític fins a la mort" de la Fundació Josep Irla, del 27 de maig al 12 de juny.

"Deportades, Ravensbruck, l'univers del terror" de l'Amical Mathaussen, del 3 al 17 de juny al Museu Arxiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada