dimarts, 28 de desembre del 2010

Cartell del cicle de documentals i pel·lícules en motiu del 75è aniversari de la Guerra Civil i la Revolució al Maresme

1 comentari:

  1. Molt segurament, el darrer documental que s'anava a passar ("Extranjeros de si mismos") serà substituït per "La VIeja Memoria". Adjuntem seguidament la fitxa del documental:

    FITXA TÈCNICA

    Títol: LA VIEJA MEMORIA
    Any de producció: 1977
    Durada: 181 min.
    Classificació: Tots els públics
    Distribuïda per: Divisa Home Video
    Director: Jaime Camino

    SINOPSI
    Poc menys d'un any després de la mort del dictador Francisco Franco, Jaime Camino va finalitzar aquest imprescindible documental que abasta des de 1931 fins al final de la Guerra Civil l'any 1939. A les imatges d'aquesta etapa, moltes d'elles inèdites fins llavors, Camino va afegir les entrevistes realitzades a nombroses personalitats polítiques de rellevant protagonisme en aquella complexa dècada o a ciutadans que van sofrir en carn pròpia aquella terrible tragèdia.

    A Espanya o en la seva residència de l'exili, els qui van fer i van viure la Guerra Civil van compartir amb Jaime Camino la seva "vella memòria" que, en alguns casos i com queda contrastat pels documents de l'època, amb els anys havia tergiversat "petits" detalls de la realitat viscuda.

    Entre molts uns altres, LA VIEJA MEMORIA inclou entrevistes amb Federica Montseny, anarquista i Ministra de Sanitat en 1936 i 37; Enrique Líster, comunista i comandant de l'exèrcit popular republicà; David Jato, falangista, activista de Falange Espanyola i de les JONS; José María Gil Robles; Dolores Ibarruri "Pasionaria"; Federico Escofet; Diego Abad de Santillán; Josep Tarradellas; José Luis Vilallonga...

    ResponElimina