dilluns, 29 d’abril del 2013

Acte institucional a l'alcalde Bonaventura Gomis i Bartra. 4 de maig a les 12h

Després d'un gran viatge per l'oblit i l'ostracisme, el proper 4 de maig en Bonaventura Gomis i Bartra, alcalde de Vilassar durant la guerra i representant de la CNT local tornarà a ser entre nosaltres. Afusellat l'any 1940, en Bonaventura va desaparèixer de Vilassar física i espiritualment. Amb aquest acte restablirem la figura de l'alcalde Gomis com a un símbol per a tots aquells que van marxar i mai van tornar i, sobretot per les famílies que es van quedar i van haver de patir el rebuig i l'aïllament social dels vencedors de la guerra.
El Grup de Recerca Històrica "La Filferrada" us convida el proper 4 de maig a les 12 del migdia a assistir al descobriment de la placa commemorativa al Passatge del Teatre (al costat de La Massa) carrer que, a partir d'aquest dia, serà el "Passatge de l'alcalde Bonaventura Gomis".

Si voleu saber-ne més sobre en Bonaventura, no deixeu de visitar el següent enllaç del blog "Pedra i paper: històries del Maresme" d'en Gonzalo Berger, membre de La Filferrada.

http://pedraipaper.blogspot.com.es/
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada