divendres, 22 de juliol del 2011

Moltes Gràcies a tots! Feixisme mai més!

Gràcies a tots aquells que vau venir a condemnar amb nosaltres el cop d'estat feixista del 18 de juliol. Veient que el govern espanyol, independentment del seu color, mai condemnarà aquest horrible fet i les seves posteriors conseqüències, com a Filferrada vam creure que el poble anònim, aquel poble que fa 75 anys també va aturar aquest alçament, si que ho havia de fer.

Volem agraïr especial a tres persones la seva participació en l'acte. Primer, per ordre d'aparició, a en Xavier Godàs que va venir-nos a recordar a tots aquells avis que van haver de marxar de les seves terres i crear-se una nova vida lluny, coma conseqüència del conflicte. Uns avis que ens moltíssims casos hagueren de fugir també per repressàlies polítiques i què, gràcies a ells molts som avui aquí.
Moltes gràcies també a en Jordi Gomis, un dels néts d'en Bonaventura Gomis i Bartra; alcalde de Vilassar durant la guerra i afusellat per la dictadura. En Jordi ens va recordar la figura del seu avi i va fer extensiu el seu ideal de lluita a totes les persones anònimes que van patir i van morir igual que en Ventura.
També volem agraïr a en Toni Bescós, fill de l'exili. Fill d'un militant del POUM que va fugir a l'Argentina, escapant de les represàlies i que ja mai més va tornar. En Toni va compartir amb nosaltres com va marcar l'alçament i les seves conseqüències la vida del seu pare i la seva pròpia.

Moltíssimes gràcies a tots els que vau venir, als que no vau poder però sabíeu quin dia era i què representa el 18 de juliol. Gràcies també Genís per intervenir i merci a Rizoma Teatre per acompanyar-nos i animar-nos a compartir un projecte tant interessant com el vostre.

Des de La Filferrada, i de cor, moltíssimes gràcies a tothom.

Feixisme mai més!


1 comentari:

  1. Gràcies a vosaltres per dur a terme la tasca que feu de recuperació de la memòria. Encara vivim en una amnèsia generalitzada, i anar despertant a poc a poc no és senzill. Aquí ens teniu pel que calgui. NO OBLIDEM!

    ResponElimina